Tudástár

Élethosszítás
Az egészséges élet egyik legsikeresebb propagátora egy 87 esztendős amerikai nyugdíjas. Az egykori vadászpilóta, majd műkereskedő akkor vált ismertté, amikor 2010-ben természetjáró nyereményjátékra hívta honfitársait.

Tovább
Kedvezményes ajánlat
Nem feltétlenül kell futócipő, kerékpár vagy uszodabérlet ahhoz, hogy az ember érezhetően javíthasson az életesélyein - ezt igazolta egy friss amerikai tanulmány. Az atlantai kutatók azt vizsgálták, hogy az egészségmegőrzéshez szükségesnek tartott minimum heti 150 perc fizikai aktivitásnál kevesebbnek is van-e kimutatható haszna.

Tovább
Vastúlterhelés is okozhat diebéteszt
A vas a szervezet igényei szerint szívódik fel, ez egy szépen szabályozott folyamat, normál esetben ugyanannyi vas szívódik fel a vékonybélből, mint amennyi kiürül. Azonban hemokromatózis (vastúlterhelődés) esetén felborul az egyensúly, vastúlterhelődés alakul ki, a felesleges vas pedig lerakódik a májban, lépben, hasnyálmirigyben, a szívben vagy a bőrben, károsítva azok funkcióját.
Tovább
Elhízás elleni nap
Minden évben május végén világszerte foglalkoznak ezzel a szó átvitt és szoros értelmében egyaránt súlyos problémával. Ugyanis az elhízás népegészségügyi jelentősége és társadalmi terhei ma már a dohányzáséval vetekszenek. Mivel az elhízás összetett és sok tényezőre visszavezethető probléma, csak úgy lehet kezelni, ha az érintettek egyesítik erőiket és együtt keresik a megoldási lehetőségeket.
Tovább
Tavaszi ébredés: hogyan hat a vércukorra?
A tavasz annyit jelent, hogy fitten és fiatalosan vágunk neki az előttünk álló hónapoknak. Néha azonban azt tapasztaljuk, hogy hiába ragyog odakint a nap, belőlünk hiányzik az energia. Néhány tipp, hogy ilyenkor mit tegyünk!
Tovább