Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Érdekes tartalmak

Olvassa el a megújuló cikkeinket, melyek aktuális témákban és olvasmányos formában nyújtanak hasznos információkat Önnek!
Éljen teljes életet cukorbetegen is!

Életmódváltás

Súlyos gondok

Ha hinni lehet a Google keresési statisztikáinak, akkor az emberek ezekben a hetekben tempósan veszítik el érdeklődésüket a fogyókúrák iránt. Persze az ünnepek után - ahogy ráállnak a fürdőszoba mérlegre - az szinte egyből, s hatványozottan tér majd vissza, de akkor sem lesz könnyebb csodás módszert találni a túlsúlytól való megszabadulásra.


Életmódváltás

Ha ismeri, legyőzheti

Míg az inzulin felfedezéséért épp' 100 esztendeje odaítélt Nobel-éremhez járó pénzből négyen is részesedtek, s a díj dicsőségén is osztoztak ketten, csupán egyikük születésnapja vált globális ünneppé. A fiatal - még a Nobel-díj odaítélésekor is csupán 32 esztendős - Frederick Grant Bantingot igazi népmesei hősként mutathatta be a korabeli média.


Életmódváltás

Van, amitől gyorsul az idő

Régebben, ha egy idős ember sokat ücsörgött, azt mondták, hogy éppen pihenget. Ma, aki sokat ül, arra azt is mondhatjuk már - a tudomány jóvoltából -, hogy éppen öregszik. Néhány éve a Kalifornia Egyetem kutatói az American Journal of Epidemiology című folyóiratban tették közzé eredményeiket, miszerint a napi 10 óránál többet ülő, s azt különösebb mozgással sem kompenzáló nők sejtjei biológiailag 8 évvel idősebbek az életkoruknál.


Életmódváltás

Tánc-terápia

Nem csupán üres szöveg az, hogy "a sport megfiatalít" - ezt igazolta kutatócsapatával Kevin Murach, az Arkansasi Egyetem munkatársa. A The Journal of Physiology folyóiratban tavaly [2022] decemberben bemutatott tanulmányukban idős egerek izomszövetének változását vizsgálták különféle fizikai terhelés mellett.


Életmódváltás

Tavaszi restart

Bármennyire is várt, nem mindig könnyű ünnep a Húsvét. Egyrészt nyilvánvalóvá teszi, hogy itt a tavasz, ideje felpörögni, s nem halogatni tovább mindazt amit hónapok óta csak tologattunk magunk előtt a kedvezőtlen téli körülményekre hivatkozva. Ugyanakkor még húz is vissza a tél, gyakran hiányzik a felpörgéshez az erő, a fizikai mellett sokszor még a lelki is.A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.