Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Érdekes tartalmak

Olvassa el a megújuló cikkeinket, melyek aktuális témákban és olvasmányos formában nyújtanak hasznos információkat Önnek!
Éljen teljes életet cukorbetegen is!

Élet cukorbetegen

Világraszóló nap

A Föld népességének egyik legnagyobb kisebbsége a cukorbetegeké. A Nemzetközi Diabétesz Szövetség (IDF) november 14-re készülve több mint 530 millió betegről és sokmillió veszélyeztetettről írt. A Diabétesz Világnapot hagyományosan felvilágosító kampányokra igyekeznek kihasználni. Ezek témája 2021 és 2023 között a terápiához való jobb hozzáférés követelése.


Élet cukorbetegen

A látás holnapja

Minden évben eljön az idő, amikor az optikusok kedvezményekkel csalogatják a (jobban) látni vágyókat. Ez az októberi kampány arra is jó alkalom, hogy a cukorbetegek felidézzék, mikor is voltak utoljára szemészeti ellenőrzésen? Esetükben az évenkénti szemfenék-vizsgálatot akkor is ajánlják az orvosok, ha nincs semmilyen panaszuk.


Élet cukorbetegen

Beteglét-tudomány

Nem sokat ér az orvos tudománya, ha maga a beteg nem veszi ki részét a diabétesz terápiájából. Ahhoz persze őt is ki kell képezni, ami viszont egyelőre nem erőssége a cukorbeteg-gondozásnak. Ezért is alakított ki erre közös ajánlást hét szakmai szervezet.


Élet cukorbetegen

Száz év után

Épp 30 esztendeje rendezte az első Diabétesz Világnapot az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Diabétesz Szövetség (IDF). A kezdeményezők ezzel egy olyan eseménysorozatot kívántak létrehozni, amivel ráirányíthatják a közfigyelmet egy-egy, a cukorbetegség szempontjából fontos témára.


Élet cukorbetegen

Mit lát a beteg?

Azt talán senki sem állítja, hogy a hazai cukorbetegellátás egységesen magas színvonalú lenne. Sőt, a pandémia előtti talán utolsó, ezzel foglalkozó konferencián a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének elnöke eléggé kiábrándultan jellemezte a helyzetet.A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.