Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Regisztráció

Összefogás a cukorbetegekért
A Diabétesz Kliens Program célja, hogy rendhagyó módon hívja fel a 2-es típusú cukorbetegek és hozzátartozóik figyelmét a diabétesz legfontosabb problémáira, választ adjon a hétköznapok gyakorlati kérdéseire és tanácsot nyújtson a betegség kezelésére.

Vezetéknév*
Keresztnév*
Jelszó*
Legalább 8 karakter számokkal és betűkkel
Jelszó megerősítése
Email cím*
Email cím megerősítése
Neme*
Születési dátum
Lakcím
pl.: 1234 Budapest, Fő u. 100.
Telefonszám

Iratkozzon fel hírlevelünkre

További érdekes tartalmak mellett finom recepteket, akciókat és fontos információkat is küldünk Önnek.

Most megajándékozzuk egy letölthető receptgyűjteménnyel!

Kérjük olvassa el az adatkezelési tájékoztatót.
A csillaggal (*) jelölt mezők megadása kötelező!
Kérjük regisztráció befejezéséhez figyelmesen olvassa végig!

Általános Szerződési Feltételek átlagfelhasználók számára (ÁSZF)

2022 júliusában hatályos változat

 1. ÁTTEKINTÉS
  1. Termékeink
  2. ÁSZF-ünk hatálya
  3. Harmadik fél beszállítók
 2. ADATVÉDELEM
 3. A SZERZŐDÉS MEGKÖTÉSE ÉS NYILVÁNTARTÁSBA VÉTEL
  1. Termékeink beszerzése
  2. Regisztráció és aktiválás
 4. A VISSZAVONÁS JOGA
 5. TERMÉKEINK HASZNÁLATA
  1. Használati idő és megszűnés
  2. Zárolás és kizárás
  3. Licenc és jogok biztosítása
  4. Termékeink elérhetősége
 6. FELHASZNÁLÓI KÖTELEZETTSÉGEK
  1. Általános információk
  2. Visszaélés
 7. FELELŐSSÉGI KÖRÜNK
  1. Garancia és felelősség
  2. Jogi nyilatkozat és kártérítés
 8. KÜLÖNLEGES RENDELKEZÉSEK
  1. Termék-specifikus rendelkezések
  2. A Termékek rendeltetésszerű használata
 9. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK
  1. Alkalmazandó jog kiválasztása
  2. A joghatóság helye
  3. Egyéb
 10. ORSZÁGSPECIFIKUS RENDELKEZÉSEK

1. TERJEDELEM

1.1 Termékeink

1.1.1 Amikor a jelen ÁSZF a „mi” vagy az „RDC” kifejezést használja, az a következőket jelenti:

Roche (Magyarország) Kft., 1112 Budapest, Balatoni út 2/A, Magyarország

Telefonszám: +36 1 279 4500

Online kapcsolat: info@dkponline.hu

Adószám:12176780-2-44

Cégjegyzékszám: 01-09-387470

A következő Termékekre vonatkozóan: Diabétesz Kliens Program (DKP) Applikáció

DKP Link a felhasználói kézikönyvhöz: www.dkponline.hu/

Amikor Ön elfogadja a Termékre vonatkozó felhasználási feltételeket, szerződéses kapcsolatba lép a fent említett szervezettel az adott Termékre vonatkozóan, amely a Roche Diabetes Üzletágnak a Termékért és annak tartalmáért jogilag felelős szervének tekintendő.

Digitális megoldásokat fejlesztünk és működtetünk cukorbetegek és egészségügyi szakemberek számára. A Roche Diabétesz Üzletág átfogó támogatást kíván nyújtani a cukorbetegeknek, hogy minimalizálja a napi terápia betartásának akadályait és problémáit. Termékeink célja, hogy leegyszerűsítsék a cukorbetegség napi kezelését.

1.1.2 Termékeink olyan információkkal és tartalmakkal bírnak, amelyeket a legnagyobb gondossággal és legjobb tudásunk szerint belső és külső forrásokból állítottunk össze. Mindazonáltal hangsúlyozni kívánjuk, hogy Termékeink kizárólag az Ön tájékoztatására és tudatosságának növelésére szolgálnak, de nem helyettesíthetik az egészségügyi szakemberrel történő konzultációt és a diagnózis felállítását. A Roche Diabétesz Üzletág semmilyen körülmények között nem ad orvosi terápiás javallatokat vagy bármilyen orvosi tanácsot. A betegséggel és a terápiával kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatban javasoljuk, hogy forduljon egészségügyi szakemberhez. A megadott adatokat csak Ön és az egészségügyi szakember elemezheti. Semmilyen tartalom – függetlenül attól, hogy azt maga a Roche Diabétesz Üzletág, együttműködő partnereink vagy a Felhasználók szolgáltatják – nem értelmezhető úgy, hogy kiegészíti vagy helyettesíti az egészségügyi szakembertől vagy gyógyszerésztől származó információkat.

1.1.3 A Roche Diabétesz Üzletág számos Terméket, valamint ezek kombinációit (csomagokat) kínál a cukorbetegség kezelésére. Az egyszerűség kedvéért az összes jelenlegi és jövőbeli modul, szolgáltatás és csomag (beleértve az új verziókat, frissítéseket és egyéb fejlesztéseket) megnevezése, amelyeket a Roche Diabétesz Üzletág bármilyen módon biztosít, a továbbiakban együttesen „Termékek” illetve külön-külön „Termék”. Minden személy megnevezése, aki egy vagy több Termékünket használja, együttesen „Felhasználók” vagy külön-külön „Felhasználó”.

1.1.4 Felhasználói kézikönyveink (amelyek az érintett Termékben vagy az 1. pontban megadott linkeken keresztül érhetők el) és a vonatkozó különleges rendelkezések (lásd a 8. pontot) hangsúlyozzák az egyes Termékekre vonatkozó különleges követelményeket, beleértve adott esetben a funkcionalitást, a műszaki védelmi intézkedéseket és a Termékünknek hardverrel és szoftverrel való, általunk ismert interoperabilitását.

1.2 ÁSZF-ünk hatálya

1.2.1 Minden Termékünket kizárólag a jelen ÁSZF aktuális változata alapján kínáljuk. Ha lakóhelye alapján további vagy eltérő feltételek vonatkoznak Önre, ezekről a 10. szakaszban találhat információkat. A Roche Ddiabétesz Üzletág kifejezetten ellenzi az egymásnak ellentmondó üzleti vagy egyéb felhasználási feltételeket.

1.2.2 Felhívjuk figyelmét, hogy a Termékeink első használata előtt Önnek el kell fogadnia az összes említett kötelező hozzájárulást és megállapodást. A regisztráció és a Termékeink használata tilos, ha Ön nem fogadta el az ÁSZF-t.

1.2.3 Kifejezetten fenntartjuk a jogot, hogy a jövőben változtatásokat és objektíven indokolt módosításokat hajtsunk végre az ÁSZF-ben. A módosítások szükségesek lehetnek a törvényi előírások teljesítéséhez, a Roche Diabétesz Üzletág műszaki vagy gazdasági igényeinek, illetve a Felhasználók érdekeinek kielégítéséhez. Az ilyen módosítások bármikor elvégezhetők, és azokat hatályba lépésük előtt megfelelő módon közzéteszik, lehetőséget adva minden Felhasználónak, hogy a közzétételtől számított egy hónapon belül írásban ellentmondjanak. Ha nem mondanak ellent, akkor a Termékeink további használatára a vonatkozó új ÁSZF vonatkozik. Jelentős változások esetén megkérjük, hogy járuljon hozzá az új ÁSZF-hez.

1.3 Harmadik fél beszállítók

1.3.1 Termékeinket az alkalmazásboltokban vagy a weboldalainkon találja meg. Ha Ön egy Terméket egy alkalmazásbolton keresztül tölt le, akkor az adott platformszolgáltatók üzleti feltételei (amelyekre nincs befolyásunk) érvényesek; ezek nem képezik részét a mi ÁSZF-ünknek, sem az Önnel, mint Termékeink Felhasználójával fennálló szerződéses kapcsolatunknak. Ez vonatkozik az Ön mobilkészüléke vagy a harmadik felek által kínált Roche Diabétesz Üzletág üzleti feltételeire is.

2. ADATVÉDELEM

Tisztában vagyunk azzal, hogy Termékeink használata nagy felelősséggel jár.  

Olyan Termékek esetében, amelyek nem igényelnek regisztrációt vagy meglévő fiók használatát: Az Ön által megadott személyes adatokat kizárólag a Termék kezeli az Ön eszközének helyi tárolójában, és a Roche Diabétesz Üzletágmás módon nem gyűjti vagy kezeli azokat, kivéve, ha a Termékben kifejezetten másként nem említik.

3. A SZERZŐDÉS MEGKÖTÉSE ÉS REGISZTRÁCIÓ 

3.1 Termékeink beszerzése

3.1.1 Termékeinket különböző módokon lehet beszerezni:

Alkalmazások, szolgáltatások

Az alkalmazásboltok (például az Apple App Store vagy a Google Play) kínálják Termékeink egy részét. Felhívjuk figyelmét, hogy a Termékeink megvásárlásához / letöltéséhez (de nem használatához) az alkalmazásbolt külön üzleti feltételei érvényesek, és ezekhez felhasználói fiókra lehet szükség.

Weboldalunk bejelentkezési felületet biztosíthat Önnek, és közvetlen hozzáférést biztosít Termékeinkhez.

A Termékeinkre vonatkozó kuponkódok a weboldalunkon válthatók be.

Csomagok

A terápiás eszközöket néha a Termékeinkkel együtt értékesítjük. Így például párosíthatja vércukormérőjét és más terápiás eszközeit az alkalmazásunkkal.

3.1.2 Bizonyos díjköteles Termékeket vagy a Termékek egyes funkcióit megvásárolhatja weboldalunkon, alkalmazásboltokon keresztül vagy magán a Terméken belül. Ezekért az alkalmazásbolt felhasználói fiókján keresztül kell fizetni az előírt fizetési lehetőségekkel. Az érintett alkalmazásbolt vagy az RDC ügynökeként és fizetési szolgáltatójaként, vagy közvetlen eladóként működik. Ha a letöltéssel vagy a fizetéssel kapcsolatban problémái merülnek fel, kérjük, bármikor vegye fel a kapcsolatot az 1. szakaszban az adott Termékhez megadott ügyfélszolgálati címmel.

3.1.3 Díjköteles Termékek esetében: A használati díjakat vagy vételárakat (beleértve a törvényes hozzáadottérték-adót) – az ajánlattól és a választástól függően – egyszer vagy többször (pl. havonta, félévente vagy évente) kell megfizetni. Az aktuális díjak az RDC alkalmazásban vagy az alkalmazásboltokban találhatók, és előre kell fizetni. Ha a fizetés nem közvetlenül az alkalmazásbolton keresztül történik, e-mailben küldhetünk számlát és fizetési emlékeztetőt. Hibás, késedelmes vagy hiányos fizetés esetén jogosultak vagyunk blokkolni az Ön hozzáférését a Termékeinkhez. Az Ön használati díjfizetési kötelezettségét ez nem érinti.

3.1.4 Kifejezetten fenntartjuk a jogot arra, hogy az ingyenes Termékeket bármikor korlátozzuk, módosítsuk, teljesen leállítsuk vagy díjat számítsunk fel értük. Az egyes Termékek vagy azok részeinek egy adott időszakban történő szabad felhasználásából nem vezethető le semmilyen jogcím a jövőre nézve.

3.1.5 A díjköteles Termékek a Felhasználó értesítését követően alapos okból megváltoztathatók. Az ellenkező értelmű rendelkezésektől függetlenül a Felhasználó 30 napon belül díjmentesen felmondhatja a szerződést, ha a módosítás a használhatóságot érinti.

3.1.6 Az RDC különleges és ingyenes ajánlatokat is tehet, amelyek további feltételekhez vagy korlátozásokhoz kötöttek. Ebben a tekintetben kifejezetten utalunk a jelen ÁSZF-től való eltérésekre, míg egyébként a jelen ÁSZF teljes tartalma továbbra is érvényes. A különleges vagy ingyenes ajánlatok nem ruházhatók át más Felhasználókra.

3.2 Regisztráció és aktiválás

3.2.1 Egyes Termékeink használata regisztrációhoz kötött. Amikor Ön először vásárolta meg Termékünket, regisztrálnia kell egy e-mail cím és jelszó (egyedi azonosító) segítségével. Minden Felhasználó csak egy egyedi azonosítót hozhat létre, és minden egyedi azonosítót csak egy Felhasználó használhat. Az Ön egyedi azonosítója több Roche Diabétesz Üzletág -Terméken történő hitelesítésre is használható; azt, hogy egy másik Termék használata új regisztrációt igényel-e, vagy a meglévő egyedi azonosító használatával kell-e megvalósítani, az érintett Termék határozza meg. Amennyiben a Termék regisztrációt igényel, a Termékben megadott adatait részben vagy egészben szinkronizálhatjuk a felhőrendszerünkkel. Amennyiben a Termék nem igényel regisztrációt, az Ön által a Termékben megadott adatok csak és kizárólag az Ön eszközén kerülnek tárolásra.

3.2.2 A regisztrációval a Felhasználó beleegyezik abba, hogy a jelen ÁSZF vonatkozó változata alapján kötelező érvényű ajánlatot tesz arra, hogy a Roche Diabétesz Üzletággal a Termékeink használatára vonatkozóan szerződést kössön. Ezt az ajánlatot, az Ön egyedi azonosítójának aktiválásával fogadjuk el. Regisztrációt nem igénylő Termékek esetében a jelen ÁSZF vonatkozó változata alapján ajánljuk fel Önnek a Termék használatát azáltal, hogy elérhetővé tesszük azt, és Ön ezt az ajánlatot a Termék első használatakor elfogadja. 

3.2.3 Regisztráció esetén az aktiválást általában közvetlenül a regisztrációt követően külön e-mailben visszaigazoljuk Önnek. Fenntartjuk a jogot arra, hogy egyes Felhasználókat vagy szerződéskötési ajánlatukat indoklás nélkül elutasítsuk. Ebben az esetben a már teljesített kifizetéseket visszatérítjük, és az általunk feldolgozott felhasználói adatokat (ha vannak) azonnal töröljük.

3.2.4 A Termékeink használatához legalább 18 évesnek kell lennie (vagy az Ön országában előírt életkorúnak, ha az magasabb). Kiskorúak a Termékek rendeltetésszerű használatának megfelelően használhatják a Termékeket, a kiskorú nevében eljáró törvényes képviselő felelőssége mellett.

3.2.5 A Felhasználó megerősíti, hogy tudomásul veszi és korlátlanul elfogadja a jelen ÁSZF tartalmát, valamint azt, hogy adatai a valóságnak megfelelnek, pontosak, naprakészek és teljesek; a Felhasználó köteles továbbá a személyes adatait rendszeresen frissíteni. Fenntartjuk a jogot arra, hogy felvegyük a kapcsolatot a Felhasználókkal a regisztrációs adatok és a használati információk ellenőrzése érdekében.

3.2.6 Ha a Felhasználó hamis, helytelen, elavult vagy hiányos információkat ad meg, vagy alapos okunk van feltételezni, hogy az információ hamis, helytelen, elavult vagy hiányos, a Roche Diabétesz Üzletág jogosult az érintett egyedi azonosítót azonnali hatállyal, előzetes értesítés nélkül letiltani, és megtiltani a Termékeink használatát anélkül, hogy köteles lenne a Felhasználónak a felmerült költségeket megtéríteni.

3.2.7 A Felhasználónak védenie kell adatait harmadik felek jogosulatlan hozzáférésével, a visszaéléssel vagy a csalárd szándékkal történő felhasználással szemben. Ha felmerül a gyanúja annak, hogy az egyedi azonosító ilyen kockázatnak van kitéve, ezt haladéktalanul jelezni kell az 1. szakaszban az adott Termékhez megadott ügyfélszolgálati címen. Jogunkban áll blokkolni bármely Felhasználó egyedi azonosítóját, ha azt jogtalan vagy csalárd szándékkal használják.

4. AZ ELÁLLÁS JOGA

Ha Ön Termékeinket nem kereskedelmi vagy szakmai célokra használja, akkor fogyasztóként jogosult az RDC-vel kötött szerződéstől az alábbi feltételek mellett elállni. Ez a jog nem alkalmazható olyan digitális tartalom szolgáltatására, amelyet nem tárgyi adathordozón szolgáltatnak, ha a teljesítés az Ön előzetes kifejezett beleegyezésével, és annak tudomásulvételével kezdődött, hogy Ön ezáltal elveszíti az elállás jogát.

Elállási jog

Önnek joga van tizennégy napon belül indoklás nélkül elállni a szerződéstől. Az elállási határidő a szerződés megkötésétől (azaz regisztráció esetén a fiók aktiválásától, regisztráció hiányában az első használatba vételtől) számított tizennégy nap.

Az elállás jogának gyakorlásához tájékoztatnia kell minket a szerződéstől való elálálsra vonatkozó döntéséről az RDC-hez intézett egyértelmű nyilatkozat útján (pl. e-mailben vagy postai úton). Használhatja a mellékelt visszavonási formanyomtatvány mintát, de ez nem kötelező.

A visszavonás következményei

Ha Ön visszavonja ezt a szerződést, haladéktalanul, de legkésőbb a szerződés visszavonásáról szóló értesítés kézhezvételétől számított tizennégy napon belül vissza kell fizetnünk az Öntől kapott valamennyi kifizetést (ha van ilyen), beleértve a szállítási költségeket is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek az általunk kínált legalacsonyabb költségű standard szállítási módtól eltérő szállítási mód választása miatt merültek fel). A visszafizetéshez ugyanazt a fizetési módot használjuk, amelyet Ön az eredeti tranzakcióhoz használt, kivéve, ha kifejezetten másban állapodtunk meg; a visszafizetés miatt semmilyen körülmények között nem merülnek fel díjak.

Ha Ön azt kérte, hogy a szolgáltatások az elállásiidőszakon belül kezdődjenek meg, akkor a jelen szerződésben tervezett összes szolgáltatás terjedelméhez képest a megfelelő összeget kell megfizetnie nekünk, amely a jelen szerződés visszavonási jogának gyakorlásáról való értesítésünk időpontjáig nyújtott szolgáltatásokra vonatkozik.

Elállási formanyomtatvány

(Ha vissza kívánja vonni a szerződést, kérjük, töltse ki ezt az űrlapot, és küldje vissza az 1. szakaszban az adott Termékre vonatkozóan megadott címre.)

Ezennel elállok az általam az alábbi áruk megvásárlására/az alábbi szolgáltatás nyújtására kötött szerződéstől:

Megrendelés / kézhez vétel dátuma:

Név és cím:

Aláírás (csak papíralapú értesítés esetén)

Dátum

5. TERMÉKEINK HASZNÁLATA

5.1 Használati idő és megszűnés

5.1.1 A Termékeink használatára vonatkozó joga az alábbi események közül a legkésőbbi időpontban kezdődik: (i) a Termék beszerzése vagy (ii) az ár kifizetése, ha alkalmazható, vagy (iii) a regisztrálás és az RDC általi aktiválás, ha alkalmazható.

5.1.2 Ingyenes Termékeinket időbeli korlátozás nélkül használhatja.

5.1.3 Díjköteles Termékeink havi vagy éves előfizetés formájában vásárolhatók meg; az aktuális ajánlattól függően rövidebb vagy hosszabb használati időszakra („Előfizetési időszak”) is elérhetőek. A vonatkozó Előfizetési időszak az alkalmazásainkban, a weboldalunkon vagy az alkalmazásboltokban jelenik meg.

5.1.4 Mind a Felhasználó, mind az RDC jogosult a szerződést 30 napos felmondási idővel bármikor felmondani. Ezt megteheti az alkalmazásbolt felhasználói fiókjában vagy a weboldalunk bejelentkezési felületén az „Előfizetés törlése” menüpont kiválasztásával, vagy az 1. pontban az adott Termékhez megadott ügyfélszolgálati címre küldött írásbeli értesítéssel. Felhívjuk figyelmét, hogy a fel nem használt Előfizetési időszakért már befizetett díjakat csak az RDC általi rendes felmondás vagy automatikus megszűnés (5.1.6. szakasz) esetén térítjük vissza.

5.1.5 Ha nincs felmondás vagy késedelmes felmondás esetén az Előfizetési időszak automatikusan meghosszabbodik egy újabb, a korábban kiválasztott Előfizetési időszaknak megfelelő időszakkal, hacsak másként nem rendelkezik. A hosszabbítás időpontjában érvényes standard ár  érvényes. Az automatikus megújítást az adott alkalmazásbolt felhasználói fiókjának beállításaiban kikapcsolhatja.

5.1.6 Ha Ön regisztrált a Termékre, a Felhasználó halála vagy az adatvédelmi hozzájárulás visszavonása esetén a használati jogviszony azonnali hatállyal automatikusan megszűnik. Az RDC nem kezelheti az Ön egészségügyi adatait az Ön hozzájárulása nélkül.

5.1.7 Ha kérdései vannak a felhasználási idővel vagy annak végével kapcsolatban, kérjük, bármikor forduljon az 1. szakaszban az adott Termékhez megadott ügyfélszolgálati címhez.

5.2 Zárolás és kizárás

5.2.1 Fenntartjuk a jogot arra, hogy a Felhasználókat (saját belátásunk szerint) indokolt esetben bármikor ideiglenesen zároljuk, vagy véglegesen kizárjuk a Termékeink használatából. Amennyiben egy ilyen szerződés felmondási idő nélkül, azonnali hatállyal megszűnik, a használati díjak visszatérítése kizárt.

5.2.2 Az „ok” magában foglalja, de nem korlátozódik a jelen ÁSZF rendelkezéseinek a Felhasználó általi súlyos megsértésére, pl. a 3.1. szakasz (Fizetés) megsértése a kéthetes türelmi idő kitűzését követően, a 3.2. szakasz (Regisztrációs adatok), az 5.3. szakasz (Licenc) vagy a 6. szakasz (Az Ön viselkedése) megsértése.

5.3 Licenc és jogok biztosítása

5.3.1 A Roche Diabétesz Üzletág nem kizárólagos, nem átruházható, visszavonható, de földrajzilag nem korlátozott jogot biztosít Önnek arra, hogy a Termékeinket saját céljaira használja az ÁSZF szerint. Díjköteles Termékek esetében ez a licenc az Ön szerződéses Előfizetési időszakának időtartamára korlátozódik.

5.3.2 A szoftver, a kód, a módszerek és a rendszerek, valamint a Termékeink tartalma szerzői jogi és üzleti titokvédelem alatt állnak, és azokat kizárólag a Roche Diabétesz Üzletág használhatja. Termékeinket vagy azok részeit nem lehet másolni, módosítani, reprodukálni, ismételten közzétenni, megjelentetni, átruházni, eladni, eladásra kínálni, továbbértékesíteni vagy bármilyen más módon felhasználni előzetes írásbeli hozzájárulásunk nélkül. A felhasználók nem használhatják az RDC márkáit, logóit, egyéb kereskedelmi tulajdonjogait vagy védjegyhez fűződő jogait. Hacsak a jelen ÁSZF másként nem rendelkezik, az összes felhasználási és hasznosítási jog kizárólag az RDC vagy egy kapcsolt vállalat tulajdonát képezi, és a Termékeinkre semmilyen licencbe adás nem vonatkozik.

5.3.3 Amennyiben ez a Termékeink technikai biztosításához szükséges, minden Felhasználó nem kizárólagos, visszavonható, de ingyenes, átruházható, időben és helyben korlátlan hasznosítási és felhasználási jogot biztosít az RDC számára az általa létrehozott, átadott, tárolt vagy a Termékeinkben közzétett tartalomra. A felhasználás vagy hasznosítás azonban kizárt, ha ez aránytalanul hátrányosan érinti a Felhasználó jogos érdekeit (pl. a magánélethez fűződő jogokat). Az RDC nem tart igényt a létrehozott tartalom tulajdonjogára, és nem vállal semmilyen felügyeleti funkciót a Felhasználók által létrehozott tartalom tekintetében. A fent említett célból Ön elfogadja, hogy az Ön neve nem társítható az Ön által létrehozott tartalomhoz,

5.3.4 A Google Play és App Store jelvény ikonok felhasználhatók a Termékek népszerűsítésére. A Google Play és a Google Play logó a Google LLC tulajdonában lévő védjegyek. Az Apple, az App Store és az Apple logó az Apple Inc. tulajdonában lévő védjegyek. Ezek a védjegyek az Egyesült Államokban és más országokban bejegyzett védjegyek.

5.4 Termékeink elérhetősége

5.4.1 Termékeinket minden esetben a meglévő műszaki, gazdasági, üzemeltetési és szervezési lehetőségeknek megfelelően biztosítjuk. A Termékek elérhetősége és összetétele azonban országonként eltérő lehet. A Roche Diabétesz Üzletág nem tudja kizárni a Termékeink használatával vagy a Felhasználókkal való kommunikációval kapcsolatos megszakításokat, zavarokat, késéseket, törléseket, hibás átviteleket vagy tárolási hibákat. Termékeinket részben harmadik fél beszállítóival együttműködve kínáljuk, és ezért függünk a harmadik fél által nyújtott technikai szolgáltatásoktól is. Ezért a Roche Diabétesz Üzletág nem vállal felelősséget, garanciát vagy kötelezettséget arra vonatkozóan, hogy Termékeinket mindig megszakítás nélkül online rendelkezésre bocsátja.

5.4.2 Ez vonatkozik a Termékeink használatának vis maior, sztrájk, kizárás és hatósági utasítások, illetve a Roche Diabétesz Üzletág rendszerein végzett műszaki módosítások vagy karbantartási munkálatok miatti korlátozásaira is. Termékeink meghibásodása vagy üzemzavara esetén bármikor forduljon az 1. szakaszban az adott Termékhez megadott ügyfélszolgálati címhez.

6. Felhasználói kötelezettségek

6.1 Általános információk

6.1.1 A Termékekkel kompatibilis eszközök és operációs rendszerek megtalálhatók az alábbi 8. szakaszban, a vonatkozó felhasználói kézikönyvben, az alkalmazásboltokban, vagy bármikor kérhetők az 1. szakaszban az adott Termékhez megadott ügyfélszolgálati címen.

6.1.2 Ön köteles továbbá Termékeinket kizárólag a jelen ÁSZF-nek és a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően használni, valamint minden jogellenes használatot elkerülni. Kérjük, haladéktalanul értesítsen minket, ha az ebben a szakaszban foglalt kötelezettségek megsértését észleli, az 1. szakaszban az adott Termékhez megadott ügyfélszolgálati címen.

6.1.3 A nyilatkozat benyújtásával Ön beleegyezik, hogy a Roche Diabétesz Üzletág bármely társvállalata felhasználhatja ezt a nyilatkozatot promócióra, de azt kizárólag anonimizált formában teheti az Ön magánéletének védelme érdekében.

6.2 Visszaélés

6.2.1 Minden Felhasználó köteles a regisztrációs adatait a valóságnak megfelelően megadni, azokat naprakészen és hiánytalanul megőrizni, valamint azokat harmadik félnek nem továbbítani. A személyes adatokat bizalmasan, gondosan kell kezelni, és saját felelősségre biztonsági másolatokat kell készíteni. Az RDC nem vállal felelősséget vagy egyéb garanciát az elveszett vagy sérült adatokért vagy tartalmakért, ha ez nem a mi hibánk.

6.2.2 Az olyan tartalmak, mint a fényképek, képek, szövegek, videók vagy egyéb ábrázolások csak akkor tárolhatók, publikálhatók, továbbíthatók vagy terjeszthetők a Termékeinkkel kapcsolatban, ha a Felhasználónak joga van azok továbbítására vagy felhasználására. Minden esetben tilos a rasszista, sértő, diszkriminatív, rágalmazó, szexuális, pornográf, erőszakos vagy egyéb illegális tartalmak használata.

6.2.3 Tilos továbbá a Termékeinket dekódolni, visszafejteni, visszabontani vagy szétszerelni. Minden Felhasználó kötelezi magát arra, hogy technikai vagy elektronikus eszközökkel nem tesz semmilyen zavaró beavatkozást a Termékeinkbe vagy a Roche Diabétesz Üzletág hálózataiba (különösen hackelési kísérleteket, nyers erővel végrehajtott támadásokat, vírusok, férgek, trójai falovak, egyéb rosszindulatú szoftverek bejuttatását), illetve semmilyen olyan típusú zavarási kísérletet, amely hatással lehet a Roche Diabétesz Üzletág Termékeinek és rendszereinek szoftverére vagy hardverére.

7. FELELŐSSÉGÜNK

7.1 Garancia és felelősség

7.1.1 Hacsak a jelen ÁSZF másként nem rendelkezik, a Roche Diabétesz Üzletág a törvényi rendelkezéseknek megfelelően felel és nyújt garanciát.

7.1.2 A nem fogyasztónak minősülő Felhasználók tekintetében a pénzügyi veszteségekért, a közvetett károkért, az elmaradt haszonért és a harmadik fél követeléseiből eredő károkért való felelősséget kizárjuk. Ha a jelen ÁSZF-ben a felelősségünk korlátozott vagy kizárt, ez az RDC megbízottjaira és kapcsolt vállalkozásaira is vonatkozik.

7.1.3 A termékfelelősségi jogszabályok alkalmazási körén kívül a Roche Diabétesz Üzletág felelőssége – a személyi sérülés kivételével – a szándékos cselekményekre és a súlyos gondatlanságra korlátozódik. A  gondatlanságért való felelősség kizárásra kerül, figyelembe véve a objektív indokokat.

7.1.4 A Roche Diabétesz Üzletág nem vállal garanciát arra, hogy Termékeink megszakítás és hiba nélkül teljes mértékben rendelkezésre állnak, vagy hogy a szükséges szoftver és hardver hibátlanul működik. Azt sem tudjuk kizárni, hogy az adatokat harmadik felek rendszerein keresztül történő adattovábbítás során, különösen az interneten és más távközlési hálózatokon keresztül harmadik felek nyomon követhetik, rögzíthetik vagy meghamisíthatják.

7.1.5 A Roche Diabétesz Üzletág nem vállal garanciát a letöltött tartalmakért vagy anyagokért, amelyeket a Felhasználók a Termékeink használatának eredményeként kaptak. A Felhasználó kizárólagosan felel minden olyan kárért, amely a saját informatikai rendszerében vagy eszközeiben keletkezhet, illetve az adatvesztésért, amely a Termékeinkkel kapcsolatos anyagok letöltése miatt következik be.

7.1.6 Továbbá a Roche Diabétesz Üzletág nem vállal felelősséget harmadik féltől származó tartalmakért, például külső linkekért, bannerekért, egyéb információkért vagy harmadik féltől származó hirdetési ajánlatokért, amelyek a Termékeink részeként elhelyezhetők. Ha értesítéseken vagy linkeken keresztül lehetővé tesszük a hozzáférést harmadik felek ajánlataihoz, a Roche Diabétesz Üzletág nem felelős az azokban foglalt információkért. A harmadik felekkel történő jogügyletek kizárólag a Felhasználó és az érintett harmadik fél közötti szerződéses kapcsolatok keletkezéséhez vezetnek. Nem vállalunk garanciát vagy egyéb felelősséget harmadik felek szolgáltatásaiért.

7.1.7 Egyes Termékek technikai lehetőséget biztosítanak a Felhasználó számára, hogy az adatokat egy meghatározott formátumban, például pdf vagy csv formátumban kivonatolja. A Termékeinkben található adatok személyes és/vagy egészségügyi és/vagy bizalmas információkat tartalmazhatnak, és általában csak az egészségügyi ellátás biztosításához szükséges mértékben és/vagy az érintett beteg beleegyezésével használhatók fel vagy oszthatók meg. A tartózkodási hely szerinti országtól függően bizonyos törvények korlátozhatják ezen információk felhasználását és megosztását, és a Felhasználó tudomásul veszi, hogy az adatok kinyerése és az azokon végzett későbbi műveletek az ő kizárólagos ellenőrzése és felelőssége alatt történnek. Az RDC nem vállal felelősséget az adatok tárolásáért, felhasználásáért, megosztásáért vagy módosításáért a Felhasználó általi kinyerést követően. Az ilyen adatok a cukorbetegség kezelésével kapcsolatos szabványos információkat és grafikonokat tartalmaznak, és csak egy részét képezik a vércukor értékek megértésének.

7.2 Jogi nyilatkozat és kártérítés

7.2.1 Termékeink használata nem helyettesíti az egészségügyi szakemberrel való konzultációt vagy más orvosi tanácsadást, és kizárólag a Felhasználó saját felelősségére történik. Ez különösen vonatkozik a megrendelt Termékek, például a vércukormérők használatára, valamint a Termékeink részeként biztosított adatok Felhasználó általi felhasználására, beleértve a vércukorszint-eredményeket, számításokat és ajánlásokat. A Felhasználó kifejezetten tudomásul veszi, hogy az ilyen adatok hibásak lehetnek, és a Roche Diabétesz Üzletág nem vállal felelősséget azok helyességéért.

7.2.2 A Termékek használatára vonatkozó, alkalmazandó orvostechnikai eszközökkel kapcsolatos jogszabályok által előírt mértékben az orvostechnikai eszköznek minősülő Termékek kizárólag az ajánlatban és a felhasználási feltételekben meghatározott célnak, specifikációknak és alkalmazási területeknek megfelelően üzemeltethetők vagy használhatók.

7.2.3 A Felhasználó kártalanítja a Roche Diabétesz Üzletágat a Roche Diabétesz Üzletággal szembeni minden olyan harmadik féltől származó követeléssel szemben, amely abból ered, hogy a Felhasználó megsértette a jelen ÁSZF bármelyik feltételét. Ez nem vonatkozik arra az esetre, ha a Felhasználó nem felelős a kötelezettségszegésért. Ez nem érinti a Roche Diabétesz Üzletátg minden egyéb kártérítési igényét a Felhasználóval szemben.

7.2.5 Abban az esetben, ha harmadik felek követeléseket támasztanak a Roche Diabétesz Üzletággal szemben, a Felhasználó köteles haladéktalanul minden rendelkezésére álló információt valósághűen és teljeskörűen megadni, ami a harmadik felek követeléseinek felülvizsgálatához, megvédéséhez és megelőzéséhez szükséges.

8. KÜLÖNLEGES RENDELKEZÉSEK

Az egyes Termékekre vonatkozó alábbi rendelkezések kiegészítik a jelen ÁSZF egyéb rendelkezéseit, kivéve, ha kifejezetten másképp nem rendelkezik:

8.1 Termék-specifikus rendelkezések

A konkrét követelmények vagy korlátozások az 1. szakaszban említett felhasználói kézikönyvben találhatók.

8.2 A Termékek rendeltetésszerű használata

8.2.1 A Termékeket kizárólag az alább meghatározott rendeltetésszerű használatnak megfelelően és a Termék kézikönyvében foglaltaknak megfelelően szabad üzemeltetni vagy használni („Rendeltetésszerű használat”). A Termékek nem használhatók, nem módosíthatók, és nem kombinálhatók más termékekkel/alkatrészekkel a rendeltetésszerű használaton kívül („Off Label Use”). A Felhasználó felelős a Termék ilyen, a címkén feltüntetett előírásoktól eltérő használatáért. Az RDC nem vállal felelősséget a Felhasználóval szemben, és nem biztosítja a jogi vagy jogszabályi megfelelőséget a rendeltetésszerű használattól eltérően használt Termékekkel kapcsolatban.

8.2.2 Kérjük, ellenőrizze az adott Termékek rendeltetésszerű használatát a vonatkozó felhasználói kézikönyvben.

9. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

9.1 Alkalmazandó jog kiválasztása

Erre az ÁSZF-re, valamint a Roche Diabétesz Üzletág és a Felhasználó közötti teljes jogviszonyra kizárólag a német jog vonatkozik, kivéve annak hivatkozási rendelkezéseit és az ENSZ adásvételi egyezményét. Fogyasztóként azonban a Felhasználó a lakóhelye vagy szokásos tartózkodási helye szerinti ország kötelező jogszabályainak védelmét élvezi.

9.2 Joghatóság helye

A teljesítés helye és a jelen ÁSZF-ből eredő valamennyi jogvita kizárólagosan illetékes bírósága az 1.1. pontban említett, az érintett Termék jog szerinti kiadójának székhelye. A fogyasztók javára kötelezően alkalmazandó kollíziós szabályok nem változnak, és a fogyasztók a lakóhelyük szerinti országban indíthatnak eljárást.

Vitás kérdésekben a peren kívüli, illetve békéltető testületi eljárást tekintjük elsődlegesnek, ezek eredménytelensége esetén az általános szabályok szerint hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bíróságok jogosultak a jogvitában dönteni.

9.3 Egyéb

9.3.1 Ha a jelen ÁSZF előírja az értesítést vagy az írásbeli formát (beleértve a jogilag fontos nyilatkozatokat), elegendő a regisztrációkor megadott e-mail címre történő továbbítás vagy a Terméken keresztül történő automatikus értesítés (pl. push értesítés).

9.3.2 A Felhasználók nem jogosultak jogaik vagy kötelezettségeik harmadik félre történő átruházására. A Roche Diabétesz Üzletág átruházhatja a jelen ÁSZF-ből eredő jogait és kötelezettségeit egy másik vállalatra vagy harmadik félre, amennyiben az ilyen átruházás nem gyakorol jelentős hatást a Felhasználó jelen ÁSZF-ből eredő jogaira.

9.3.3 Ha a jelen ÁSZF egyes rendelkezései érvénytelenek vagy érvénytelenné válnak, a jelen ÁSZF többi, az érvénytelenség által nem érintett rendelkezése érvényes és alkalmazandó marad.

9.3.4 A jelen ÁSZF több nyelven is rendelkezésre áll. A fogyasztó lakóhelye vagy szokásos tartózkodási helye szerinti ország nyelvén készült változat az irányadó (pl. német nyelvű változat az osztrák, németországi és svájci felhasználók számára). Ha és amennyiben nem áll rendelkezésre országspecifikus nyelvi változat, az angol nyelvű változat az irányadó.

10. ORSZÁGSPECIFIKUS RENDELKEZÉSEK

Amennyiben az alábbi rendelkezések bármelyike közvetlenül vagy közvetve ellentétes az ÁSZF 1-9. szakaszaiban foglalt rendelkezésekkel, akkor az alábbi rendelkezések az irányadók.


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.