Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Érdekes tartalmak

Olvassa el a megújuló cikkeinket, melyek aktuális témákban és olvasmányos formában nyújtanak hasznos információkat Önnek!
Éljen teljes életet cukorbetegen is!

Kockázatok

Szúrások szezonja

A köhögős-lázas-taknyos időszak beköszöntének biztos jele, hogy november elejére megérkezett a háziorvosokhoz a 3 év felettieknek szánt ingyenes influenzaoltás. A rendszer a szokásos: a foglalkozásukból eredően veszélyeztetetteken túl azok jogosultak erre, akik esetében nagyobb kockázatot jelent, azaz rosszabb kimenetelt valószínűsít egy influenzás megbetegedés.


Kockázatok

Mamák és babák

A terhességi diabétesz korábbi kimutatását teszi lehetővé az az új eljárás, amit a Semmelweis Egyetem kutatói mutattak be a The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism folyóiratban. A szénhidrátháztartás átmeneti zavara - ami a terhességeknek mintegy tizedében jelentkezik - egyaránt veszélyezteti az anyát és a magzatot, ezért kötelezően szűrik is, ám a jelenlegi hazai gyakorlat szerint csak a terhesség 24-28. hetében.


Kockázatok

Járvány és tudomány

Már a Covid-járvány legkorábbi szakaszában is több helyen megfigyelték az 1-es típusú diabétesz gyakoribb előfordulását a gyerekek között. Most a JAMA Network Open egy olyan tanulmányt közölt, amely 42 korábbi kutatás és mintegy százezer gyerek esetének módszeres áttekintése alapján is megerősített ezt a tapasztalatot.


Kockázatok

Hőség és riadó

A nyári hőség az egyik legnagyobb próbatétel a cukorbetegek számára. Ilyenkor minden kicsit másképp működik, s ezért könnyebb is hibázni az önmenedzselésben. Amikor a Mayo Klinika munkatársai azt kutatták - hasonló hazai vizsgálatról sajnos nem tudunk -, hogy a pácienseik mennyit tudnak a hőséggel szembeni védekezésről, nem túl megnyugtató képet kaptak.


Kockázatok

Úgy megy a Covid, hogy marad

Májusban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) lefújta a Covid-veszély miatt meghirdetett világriadót, ezzel az új koronavírus is besorolt a szokásos járványaink közé. Már ritkábban kerül be a napi hírekbe, kevésbé látszik érdekesnek, de ettől még nem lett veszélytelen, ugyanúgy bele lehet halni.A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.