Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Érdekes tartalmak

Olvassa el a megújuló cikkeinket, melyek aktuális témákban és olvasmányos formában nyújtanak hasznos információkat Önnek!
Éljen teljes életet cukorbetegen is!

Kockázatok

Füstoszlatás

Egykor még a cigarettázás népszerűsítését is szolgálta, utóbb viszont már csak egy-egy csontváz képéhez társított szarkasztikus megjegyzésként járta a mondás, hogy "a dohányzás karcsúsít". Ezt a képet most némileg átszínezi egy friss dán kutatás. Persze nem abban az értelemben, hogy a dohányzás ne rövidítené az életet, hiszen egyértelműen fokozza egyebek mellett a kardiológiai betegségek, a különféle rákok, illetve a diabétesz kialakulásának a kockázatát is.


Kockázatok

Zsír-plasztika

Nem csupán a többletkalóriák okolhatók az elhízásért, ám a kutatók e viszonylag friss felismerése sem teszi sokkal könnyebbé azok dolgát, akik az egészséges testsúlyuk megtartásával bajlódnak.


Kockázatok

Szezonális bajok

Mostanra a Covid is beilleszkedni látszik az őszi-téli légúti járványok sorába. Idén megelőzte az influenzát, karácsony előtt a náthás-köhögős betegek között egy influenzásra már mintegy nyolc koronavírusos jutott. Bár ez az arány vélhetően a változni fog a következő hetekben, sok év tapasztalata szerint az influenzavírus-fertőzések száma január-februárban szokott megugrani.


Kockázatok

A sok kis többlet tönkretesz

Egy átlagos magyar napi több, mint 3300 kalóriát fogyaszt, s ezzel mintegy tíz százalékkal energiadúsabb az étrendje, mint egy évtizeddel korábban - idézte az ENSZ statisztikáját a minap a MedicalOnline. Ez az érték különösen akkor figyelemre méltó, ha hozzávesszük, hogy az ajánlott átlagos napi energiabevitel (közepesen aktív középkorúak esetében) férfiaknál mintegy 2600, míg nőknél 2000 kalória.


Kockázatok

Szúrások szezonja

A köhögős-lázas-taknyos időszak beköszöntének biztos jele, hogy november elejére megérkezett a háziorvosokhoz a 3 év felettieknek szánt ingyenes influenzaoltás. A rendszer a szokásos: a foglalkozásukból eredően veszélyeztetetteken túl azok jogosultak erre, akik esetében nagyobb kockázatot jelent, azaz rosszabb kimenetelt valószínűsít egy influenzás megbetegedés.A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.