Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Használati útmutató és impresszum

A DKP mobilalkalmazás a diabétesszel élők számára fejlesztett vércukorszint naplózó alkalmazás, melynek célja, hogy segítse a napi vércukorértékek rögzítését és azok alakulásának nyomon követését, illetve egyéb tartalmakat is nyújt a felhasználók számára (pl. Kedvezmények, Emlékeztetők). Az alkalmazás továbbá lehetővé teszi az Accu-Chek Instant készülékkel mért vércukoradatok fogadását és azok kiegészítését.

AZ ALKALMAZÁS TARTALMA:

Regisztráció, szinkronizáció:
A regisztrált felhasználók adataikat a DKP mobilalkalmazásban és a www.dkponline.hu weboldalon is rögzíthetik, nyomon követhetik, módosíthatják. Kizárólag a személyes adatok kerülnek szinkronizálásra a web és mobil platformok között, azonban a mérési adatok (pl. vércukorérték, mérési idő stb.) nem. A Vércukorszint mérése, Vércukoradatok listanézet, Vércukoradatok grafikusan, Kedvezmények és az Érdekes tartalmak, Receptek menüpontok kizárólag a regisztrált felhasználók számára érhetők el.

Kezdő képernyő:
A Kezdő képernyőn minden elérhető menüpontot egy listában láthatja. Az alkalmazásból a Kijelentkezés menüpontra kattintva kiléphet.

Vércukor érték manuális hozzáadása:
A Vércukorszint mérése menüpontban a képernyő felső részén található kördiagram közepén szereplő értékre nyomva rögzíthet manuálisan is vércukorértéket, amit pl. egy másik vércukormérővel végzett el.. A megadott érték minden esetben 0,6-33,3 mmol/L közötti lehet.
A mérés dátuma és az alkalom kiválasztása kötelező, de emellett megadhatja a mérés idejét, az étkezés mennyiségét, továbbá a közérzetét egy 1-től 5-ig terjedő skálán (1: nagyon gyenge, 2: gyenge, 3: közepes, 4: jó, 5: kiváló).

Accu-Chek Instant készülékről érkező adatok fogadása/Szinkronizáció:

Figyelem: A vércukoradatok letöltéséhez a DKP applikációba be kell jelentkezni!

Az Accu-Chek Instant készülék DKP mobilalkalmazással történő használata előtt a vércukormérőt a telefonnal párosítani szükséges.

A vércukormérőt egyszerre csak 1 eszközzel lehet párosítani. Egy második eszközzel történő párosítás felülírja az első párosítást. A vércukormérőnek és a párosítandó eszköznek 1 méteren belül szükséges lennie egymástól.

A szinkronizáció lépései:

 1. Nyomja meg a főmenü gombot, majd válassza ki a Beállítások menüpontot! Ezt követően az Adatkezelés részben válassza ki az Accu-Chek szinkronizáció opciót!
 2. Amennyiben még nincs párosítva Accu-Chek Instant készüléke a telefonjával:
  1. A vércukormérő kikapcsolt állapotában, nyomja meg és tartsa lenyomva a vércukormérő be/kikapcsoló gombját, amíg a Bluetooth szimbólum megjelenik!
  2. Android készülékről engedélyezze a hozzáférést a készülék földrajzi helyzetéhez.
  3. Amikor az alkalmazás kéri, adja meg a vércukormérője hátoldalán található hat számjegyű PIN kódot
 3. Navigáljon át a Vércukorszint mérése, a Vércukoradatok grafikusan vagy Vércukoradatok listanézet menüpontra! Ezt követően az alkalmazás automatikusan keresni kezdi a vércukormérőt, melyről az alkalmazás tetején található sárga sávban tájékoztatást is ad. A vércukormérőnek „ébren” kell lennie ahhoz, hogy az alkalmazás megtalálja.

Az Accu-Chek Instant készülék a vércukorszintet 16 tizedesjegy pontossággal méri, de ebből a kijelzőn csak egy tizedesjegyet jelenít meg. Ezért esetenként előfordulhat, hogy a mobil alkalmazás és a készülék által kijelzett érték között 0,1 mmol/L eltérés mutatkozik. Ilyen esetben kérjük az alkalmazás által mutatott értéket vegye alapul.

A DKP mobilalkalmazás minden újabb méréskor kísérletet tesz a vércukormérőn található új adatok leszinkronizálására, melyről a felső sávban lévő sárga sávban tájékoztatási is ad az applikáció. Ehhez a vércukormérőnek és a Bluetooth üzemmódnak bekapcsolt állapotban szükséges lennie.
A későbbiek folyamán is szinkronizálhatja készülékét Accu-Chek Instant vércukormérővel a Beállítások/Adatkezelés/Accu-Chek szinkronizáció menüpontban.
Amennyiben a korábban már szinkronizált készülékkel az adatátvitelben hibát tapasztal, próbálja meg telefonkészüléke és az Accu-Chek készüléke közötti Bluetooth kapcsolatot megszűntetni és újra párosítani a két készüléket.
Amennyiben az Accu-Chek Instant vércukormérő párosítása a DKP applikációval lassabb a megszokottnál, illetve az adatátvitel akadozik és/vagy hiányos, kérjük cseréljen elemet az Accu-Chek Instant vércukormérőben (a vércukormérő 2 db CR2032 típusú, lítium gombelemmel működik).

Vércukoradatok listanézet:
A Vércukoradatok listanézet menüpontban tudja nyomon követni manuális és Accu-Chek Instant készülékből szinkronizált méréseit. Ebben a nézetben áttekintheti és egy adott értékre kattintva módosíthatja a manuálisan felvitt adatait; illetve kiegészítheti az Accu-Chek Instant készülékről érkező vércukoradatait az alkalom, a mérés ideje, az étkezés mértéke, továbbá a közérzet megadásával (az Accu-Chek Instant készülékről érkező vércukoradat nem módosítható).
A Saját mérésein felül, amennyiben Önnel megosztásra került egy másik felhasználó mérése azt a jobb oldalon található nyíl segítségével megtekintheti. Az Ön által megosztott adatokat módsítani nem lehetséges.
A lista nézetben lévő adatokat a nyíl bal oldalán található szemetesláda ikonnal törölheti, valamint egyedileg az adott mérések balra húzásával egyénileg is törölhetőek a mérési adatok.

Vércukoradatok grafikusan:
A Vércukoradatok grafikusan felső részén megtekintheti az elmúlt 7, 14, 30 és 90 napra vonatkozó átlagos vércukorértékét. Mindemellett diagramon nyomon követheti az összes, adott napig manuálisan rögzített és/vagy az Accu-Chek Instant készülékkel mért alacsony, normál és magas vércukorértékek százalékos megoszlását is.
A grafikonon az addig rögzített adatai tekinthetők meg, az alacsony és magas értékek piros valamint kék, míg a normál (zöld) sávban elhelyezkedő értékek pedig szürke jelöléssel láthatók.

Értékhatárok:
Alacsony vércukorszint: > 4,49
Normál vércukorszint: 4,5-7,8
Magas vércukorszint: 7,8 <
Tipp: A korábban felvitt adatait a grafikon balról jobbra csúsztatásával tekintheti meg.

Érdekes tartalmak:
Az Érdekes tartalmak menün belül különböző témákban olvashat cikkeket, mint Életmódváltás, Kockázatok, Étkezés és Élet cukorbetegen. Az egyes kategóriákon belül megjelenő tartalmak frissítéséhez internetkapcsolat szükséges. A cikkek megtekintéséhez regisztráció szükséges.

Receptek:
Regisztrált felhasználónk számára elérhetőek cukorbetegeknek is fogyasztható receptjeink 3 kategóriában: Előétel, Főétel, Desszert. A receptek az alapanyagok tápanyagtartalmával is ki vannak egészítve, ami hasznos információval szolgál.

Emlékeztetők:
Az Emlékeztetők funkción belül lehetőség van gyógyszer-, recept- és szűrővizsgálat emlékeztetők beállítására. A Gyógyszer emlékeztető funkción belül akár napi egyszeri, kétszeri, háromszori, négyszeri, illetve heti gyakoriságú emlékeztetőt is beállíthat, amely a kiválasztott időpont(ok)ban jelez.

Kalkulátorok:
BMI kalkulátor: BMI (testtömeg-index) kalkulátor segítségével megtudhatja magassága és testsúlya megadásával, hogy BMI értéke mekkora, és az melyik tartományba esik.
Findrisk kérdőív: A FINDRISK kérdőív egy gyakorlatban bevált finn eredetű módszer, az IDF (Nemzetközi Diabetes Szövetség) és a Magyar Diabetes Társaság ajánlásával. A FINDRISK teszt nem, életkor, családi és egyéni kórelőzmény, társbetegségek figyelembevétele alapján, a cukorbetegség megjelenésének kockázatára vonatkozó pontszámot ad meg.

Kedvezmények:
A Kezdőképernyőről vagy a felső sáv jobb felső sarkában található százalékjel (%) ikonra lépve különböző kedvezmények érhetők el a regisztrált felhasználók számára.

Beállítások:
A Beállítások menüpont alatt megadhatja személyes adatait, valamint jelszavas védelmet is beállíthat. Regisztrált felhasználóknak lehetősége van a felvitt adatai exportálására (iOS: iCloud, Android: Dropbox), importálására és törlésére is; emellett szinkronizálhatja készülékét Accu-Chek Instant vércukormérővel.

Gyors segítség:
Alkalmazásunk Gyors segítség menüpontjában Digitális ügyfélszolgálatunk, az Accu-Chek Instant készülék használatával kapcsolatos segítséget nyújt. Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem ügyintézőink egyikével kommunikál, hanem előre feltöltött kérdések alapján navigál az elérhető információk között. Ebből eredően nem tud egyedileg megfogalmazott kérdéseket feltenni. Az elérhető információk nem minősülnek szaktanácsadásnak. Amennyiben egészségügyi problémára keres választ, forduljon közvetlenül kezelőorvosához.

Az alkalmazásban lehetősége van adatai megosztására az alábbi módokon:

 1. a kiválasztott aktuális mérés eredményének azonnali megosztására a Vércukormérés listanézet menüponton keresztül vagy mérés létrehozásakor. Nem mentett mérés megosztásakor először el kell menteni az aktuális mérést.
 2. a teljes saját mérési lista azonnali exportálása (megosztása) a Beállítások menüpontból. Csak a felhasználó saját mérései kerülnek exportálásra, a fiókhoz csatolt megosztott mérések nem. Ebben az esetben az Adatok exportálása fájlból menüre kattintva egy ún.. dkp kiterjesztésű file-ban oszthatja meg a méréseit azzal a file küldő rendszerrel (e-mail, sms stb), amelyet Ön kiválaszt. A file-t ezáltal egy másik felhasználó vagy akár egy esetleges telefoncsere alkalmával Ön a saját adatait képes lesz a DKP alkalmazásába importálni Android készüléken az Adatok importálása fáljból funkcióval, iOS készülékről a file megnyitásával automatikusan beimportálja az applikáció az Ön adatait, így egyszerre követheti nyomon a saját és az importált adatokat. Az adatok csak újabb importálással frissülnek, nem minden mérésnél automatikusan.
  FONTOS: A megosztott file-t le kell menteni arra a készülékre, amelynek DKP alkalmazásba importálni kívánjuk. Az adatmegosztást elsődlegesen e-mail vagy sms használatával javasoljuk. Bizonyos adatmegosztó platformok (például: Viber, Messenger, Hangouts) blokkolhatják a .dkp kiterjesztésű file megosztását.
  A file megnyitása alkalmával Android készüléken automatikusan a Beállítások menüpontba jutunk, ahol az Adatok importálása fájlból menüpontra kattintva nyithatjuk meg a file-t. A file automatikusan a bekerül a Vércukoradatok listanézet menüpontba és itt Saját méréseim mellett lévő narancssárga nyíllal léphetünk át a velünk megosztott adatok listájára.
  iOS készüléken a letöltött file automatikusan felajánlja a DKP applikációval való társítást, melyre kattintva az alkalmazásba importálja az adatokat. Szintén a Vércukoradatok listanézet menüpontra kattintva innentől mindkét felhasználó adatai elérhetőek lesznek.
  FIGYELEM: amennyiben megosztja saját felelősségére vércukoradatait, egy másik Ön által kiválasztott felhasználó számára elérhetővé teszi azt.
 3. a Beállítások menüpontból az iCloud vagy Dropbox megosztására (Adatok exportálása/importálása Dropboxba vagy iCloudba), melyet mindenképpen érdemes rendszeresen elvégeznie. Amennyiben korábban nem mentette vércukoradatit, és törli az alkalmazást készülékéről, elveszti vagy lecseréli készülékét, a fent említett személyes adatain kívül az összes adata el fog veszni és újra importálásra csak abban az esetben van lehetőség, ha a teljes mérési listát megosztotta korábban.

A regisztráció feltétele az adatkezelési nyilatkozat elfogadása.
A Jelszavas védelem funkción belül a regisztrált felhasználók használhatják a regisztrációkor megadott jelszavukat, a regisztráció nélküli felhasználók pedig megadhatnak egy jelszót, amellyel védhetik adataikat.

A menüben továbbá
megtalálható az Impresszum, az Adatkezelési szabályzat – amelynek elfogadása a regisztráció feltétele, valamint lehetősége van az alkalmazásértékelésére a jobb felső sarokban lévő ikonra kattintva.

Az alkalmazás üzemeltetője: Codevision Kft., 1077 Budapest, Király u. 77.
Web: www.dkponline.hu
e-mail: info@dkponline.hu

A DKP Online program szervezője: Roche Magyarország Kft., 2040 Budaörs, Edison utca 1.
Ügyfélszolgálat: info@dkponline.hu
www.dkponline.hu/impresszum

A Diabétesz Kontroll Program a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2013 Roche


A Diabétesz Kontroll Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kontroll Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2013 Roche

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.