Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Igyon hosszú távra!

2022. július

Ilyenkor, a nyári hőhullámok idején igen látványosan megmutatkozik, hogy mennyire sérülékeny az emberi szervezet vízgazdálkodása. Már néhány deciliter pótlásának az elmaradása lassítja a gondolkodást, rontja a figyelmet, a nagyobb hiányok pedig a fejfájástól az életveszélyes tünetekig számtalan bajt előhozhatnak. A szervezet figyelmeztetés - "inni kell!" - pedig nem eléggé megbízható, különösen a gyerekeknél, s az időseknél marad el gyakran. S itt nem is csak az aggastyánokra kell gondolni: van, akiket már kevéssel ötven felett sem véd eléggé a szomjúságérzetük a kiszáradástól. Egyes krónikus betegeknél - így a diabéteszeseknél is - pedig életkortól függetlenül már a kisebb dehidratáció is gyors és súlyosabb következményekkel jár.

Egy idén [2022] márciusban az European Heart Journal-ban bemutatott kutatás a folyadékpótlás hosszú távú következményeit vizsgálva gazdagította ezt a képet. Natalia Dmitrieva és társai a mindennapi hidratáció és a szívelégtelenség kialakulásának kapcsolatát vizsgálták. Témájuk különösen érdekes lehet a cukorbetegek számára, hiszen a diabétesz esetleges szövődményeinek egyik tipikus kifutása a szívelégtelenség kialakulása.

A kutatás során több mint tízezer olyan középkorú ember sorsát követték mintegy 25 éven keresztül, akiknek az induláskor nem voltak krónikus...


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.