Sült karfiol spenótos gerslivel
(4 személyre)
Hozzávalók:
150 g gersli
100 g paraj (mirelit)
1 gerezd fokhagyma
2 fej karfiol
1 ek olívaolaj
250 g ricotta
só
bors
oregánó
bazsalikom
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1471 KJ (350 kcal)
Elkészítés:
1. A gerslit egy órára beáztatjuk, majd leöntjük róla a vizet. Forrásban lévő sós vízben kb. 30 percig pároljuk, a lábost félig lefedve. Utána hozzáadjuk a paraj porciókat és a vékonyra szeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük, majd további 15 percig pároljuk lefedve.
2. A karfiolt rózsáira szedjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük.
3. A mártogatóshoz a ricottát elkeverjük pár csepp olívaolajjal, sóval, szárított bazsalikommal és oregánóval.
4. Egy tányérra szedünk a sült karfiolból a gersli mellé és a ricottás mártogatóssal tálaljuk.
WEB/REC/C/2025/IX/01-06v.