Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Sült karfiol spenótos gerslivel
(4 személyre)

Hozzávalók:
150 g gersli
100 g paraj (mirelit)
1 gerezd fokhagyma
2 fej karfiol
1 ek olívaolaj
250 g ricotta
bors
oregánó
bazsalikom
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1471 KJ (350 kcal)
Fehérje
17 g
Zsír
12 g
Szénhidrát
42 g
Elkészítés:

1. A gerslit egy órára beáztatjuk, majd leöntjük róla a vizet. Forrásban lévő sós vízben kb. 30 percig pároljuk, a lábost félig lefedve. Utána hozzáadjuk a paraj porciókat és a vékonyra szeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük, majd további 15 percig pároljuk lefedve.

2. A karfiolt rózsáira szedjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük.

3. A mártogatóshoz a ricottát elkeverjük pár csepp olívaolajjal, sóval, szárított bazsalikommal és oregánóval.

4. Egy tányérra szedünk a sült karfiolból a gersli mellé és a ricottás mártogatóssal tálaljuk.

WEB/REC/C/2025/IX/01-06v.


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.