Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Töltött csirkemell spenótos zellerpürével
(4 személyre)

Hozzávalók:
700 g csirkemellfilé
100 g aszalt paradicsom
100 g spenótlevél
3 ek natúr krémsajt
1 dl alaplé
2 db zeller
1 db (100-150g) burgonya
50 g vaj
30 g olaj
bors
őrölt szerecsendió
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2099 KJ (500 kcal)
Fehérje
47 g
Zsír
25 g
Szénhidrát
22 g
Elkészítés:

1. A csirkemellfiléket a közepénél szétnyitjuk, de nem teljesen, ha vastag lenne, klopfolhatunk rajta egy kicsit. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük vékonyan krémsajttal, majd teszünk bele az apróra vágott aszalt paradicsomból és néhány spenót levelet. Szorosan feltekerjük, és a két végén fogpiszkálóval fixáljuk.

2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a csirkemelleket, és néhány perc alatt ropogós kérget pirítunk minden oldalára. Majd áttesszük egy jénai tálba vagy magasabb falú tepsibe, ráöntünk egy kis alaplevet, egy pici vajat teszünk a csirke tetejére, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

3. A zellerpüréhez a burgonyát és a zellert kockákra vágjuk. Közepes lángon puhára főzzük annyi sós vízben, amennyi ellepi.

4. Egy serpenyőben megfonnyasztjuk a maradék spenótot.

5. Ha megfőttek a zöldségek, hozzáadjuk a vajat és a spenótot, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, majd botmixerrel pürésítjük.

6. A megsült töltött csirkemelleket a zellerpürével tálaljuk.


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.