Padlizsánsaláta (4 személyre)
Hozzávalók:
600 g padlizsán
120 g zabliszt
450 g görög joghurt
1 db lilahagyma
½ db citrom
4 ek olívaolaj
1 csokor petrezselyem
1 tk szezámmag
1 tk tökmag
1 tk napraforgómag
só
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1965 KJ (468 kcal)
Elkészítés:
1. A padlizsánokat 1,5 cm-es kockára vágjuk, egy keverőtálban sózzuk, borsozzuk, meghintjük zabliszttel és összeforgatjuk. A felesleges lisztet lerázzuk róla, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kevés olajjal megkenjük a felületét. 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
2. Az öntethez egy tálban összekeverjük a joghurtot, a finomra vágott lilahagymát és a petrezselymet, a citrom kifacsart levét. Sóval, borssal ízesítjük. Majd belekeverjük a kihűlt padlizsánkockákat.
3. Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a magokat. Tálaláskor a padlizsánsalátát megszórjuk a magkeverékkel, meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal, díszíthetjük pár levél petrezselyemmel.